Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Battlefield Heroes


Η σειρά Battlefield της EA είναι ιδιαίτερα γνωστή για το online multiplayer mode, τους μεγάλους χάρτες, τα πολλά οχήματα και τα εθιστικά objective modes που διαθέτει, ενώ όλα εξελίσσονται πίσω από κάμερα πρώτου προσώπου. Όχι όμως αυτήν τη φορά. Το Battlefield Heroes μπορεί να φέρει το «βαρύ» όνομα Battlefield, είναι όμως ταυτόχρονα και η πιο "χαρούμενη" και διαφορετική προσθήκη της σειράς, αλλά και το πρώτο πραγματικά...δωρεάν Battlefield!  Η ΕΑ είχε υποσχεθεί ότι το επόμενο Battlefield θα είναι ένα εντελώς δωρεάν παιχνίδι (δηλαδή οι παίκτες θα μπορούν να προμηθευτούν τον client απλά με ένα δωρεάν download από το site του παιχνιδιού), ενώ δεν θα υπάρχει καμία online συνδρομή προκειμένου να μπορεί να παίξει κανείς online.

Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο Battlefield Heroes, του οποίου το gameplay δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, αφού αυτή η προσπάθεια της DICE μοιάζει πολύ στο Team Fortress της Valve. Η κάμερα στο Battlefield Heroes είναι τρίτου προσώπου, τα γραφικά είναι καρτουνίστικα, τα animation και οι ήχοι διαθέτουν πολύ χιούμορ, ενώ πίσω από τη δράση κρύβεται ένα ολόκληρο σύστημα ανάπτυξης χαρακτήρα, με ειδικές ικανότητες, πόντους εμπειρίας, όπλα που μπορούν να ξεκλειδωθούν, ακόμα και ένα σύστημα levels.

Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με όλα τα χαρακτηριστικά του τίτλου κατά την Closed Beta φάση του, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη μέχρι και τεσσάρων χαρακτήρων (Heroes), τρεις online χάρτες, μάχες 16 ατόμων και ένα βασικό multiplayer mode. Πριν όμως ξεκινήσουμε να παίζουμε (και πριν ξεκινήσει το download του δωρεάν client), έπρεπε να δημιουργήσουμε τον πρώτο ήρωα μας από το site του παιχνιδιού. Στην αρχή, οι παίκτες επιλέγουν σε ποια «εθνότητα» θέλουν να ανήκει ο χαρακτήρας τους (Royal Army, ή National Army) και στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν την κλάση του ανάμεσα στους Soldier, Gunner και Commando. Όπως μπορεί να περιμένει κανείς, κάθε κλάση έχει και διαφορετικά όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει, αλλά και διαφορετικές ικανότητες μέσα στη μάχη.



Οι Soldiers μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα όπως SMG και πιστόλια, ενώ μπορούν να γιατρεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους συμπολεμιστές τους. Οι Gunners αποτελούν το βαρύ πυροβολικό, έχουν πολλούς πόντους ζωής και μπορούν να χρησιμοποιούν μεγάλα αυτόματα όπλα και Bazookas και, τέλος, οι Commandos έχουν στην κατοχή τους ένα μαχαίρι, όπλα όπως Sniper Rifles, ενώ μπορούν να γίνονται αόρατοι.



Βέβαια, οι παραπάνω ικανότητες αποτελούν μόνο την αρχή για την κάθε κλάση, αφού πολύ σύντομα οι παίκτες θα μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο (Level) του χαρακτήρα τους και να κερδίζουν έναν Hero Point για κάθε 2 Lv που παίρνουν. Με αυτόν τον πόντο μπορούν να ξεκλειδώσουν νέες "μαγικές" ικανότητες, ή να αναβαθμίσουν κάποια ικανότητα που έχουν ήδη, κάτι που θα λέγαμε ότι θυμίζει περισσότερο RPG παιχνίδι. Μέσα στη μάχη, οι πόντοι εμπειρίας μπορούν να αποκτηθούν από πολλές ενέργειες. Κάθε φορά που προκαλούμε ζημιά σε έναν αντίπαλο, ή όταν κατακτάμε τις σημαίες που βρίσκονται στον χάρτη, αλλά ακόμα και όταν βοηθάμε τους συμπαίκτες μας (γιατρεύοντάς τους, για παράδειγμα), θα κερδίζουμε και πόντους εμπειρίας (EXP).

Εκτός από αυτό, όμως, οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν και ένα δεύτερο είδος πόντων, τους Valor Points. Αυτοί οι πόντοι χρησιμεύουν στο να μπορούμε να αγοράζουμε καινούργια όπλα, potions για όταν είμαστε τραυματισμένοι, διακοσμητικά για την εξωτερική εμφάνιση του χαρακτήρα μας (όπως καπέλα ή στολές), αλλά ακόμη και νέα animations για να κοροϊδεύουμε τους αντιπάλους, ή να αστειευόμαστε με τους συμπαίκτες μας.



Αυτούς τους Valor Point οι παίκτες μπορούν να τους κερδίσουν με διάφορες αποστολές που μπορούν να «επισυνάψουν» στον χαρακτήρα τους, οι οποίες «τρέχουν» σε κάθε online match και θυμίζουν πολύ τα Achievements του Xbox 360. Όταν ολοκληρωθεί ο στόχος αυτής της αποστολής, ο παίκτης θα κερδίσει τους ανάλογους πόντους.

Αυτές οι αποστολές συνήθως έχουν να κάνουνε με κάποιον αριθμό από kills που πρέπει να πάρει ο παίκτης, με κάποιο συγκεκριμένο ποσό EXP που πρέπει να συμπληρώσει, ή ακόμα και με ζημιά που πρέπει να προκαλέσει στους αντιπάλους του. Τις περισσότερες φορές αυτές οι αποστολές ολοκληρώνονται εύκολα και χωρίς ο παίκτης να το επιδιώκει. Όμως, στην πορεία γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, ενώ χαρίζουν και περισσότερους πόντους. Με το σύστημα της EXP και με τους Valor Points το Battlefield Heroes φαίνεται ότι έχει πάρει κάποια βασικά στοιχεία από τα MMORPGs και τα έχει ενώσει με την online δράση έτσι ώστε ο παίκτης να μην αποσκοπεί μόνο στη νίκη ενός αγώνα, αλλά και στην ανάπτυξη και βελτίωση του χαρακτήρα του, η οποία θα συμβεί ακόμα και αν δεν κερδίζει.


Minimum Hardware Requirements

  • Operating system: Windows XP or Windows Vista
  • CPU: Intel Pentium 4/AMD Athlon 1.0 GHz
  • RAM: 512 MB (1Gb on Windows Vista)
  • Video Card: 64MB DirectX compliant video card, Pixel shader 2.0 and above. (AGP and PCIe only)
  • Sound Card: DirectX 9.0c compatible
  • Hard Drive space: 1Gb of space is required to install the game
  • Internet connection: 256kbit Cable/DSL connection

2 σχόλια:

  1. Ωραίο παιχνίδι και έφτασα έναν χαρακτήρα commando στο lvl 10. Δεν άντεξα άλλο και το παράτησα για δύο λόγους. Τους πλήρωσα 4 ευρώ και αγόρασα ένα βαρύ πολυβόλο το οποίο τελικά κάνει πολύ λιγότερη ζημιά από την δωρεάν καραμπίνα! Το άλλο είναι το hacking που πέφτει μέσα στο παιχνίδι απλά δεν περιγράφεται. Τι σε βαράνε μέσα από τοίχους, τι σου ρίχνουν μια μαχαιριά και χάνεις τελείως, τι βαράς για ώρα έναν εχθρό και του κάνεις -5% μόνο ζημιά ενω αυτός σε έχει φάει μέσα σε 2 δευτερόλεπτα. Ασε που συνέχεια πετάγονται διαφημίσεις για να τους δώσεις λεφτά για το τάδε καλύτερο όπλο κτλ. Μακριά από αυτό το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγινε τόσο αίσχος από την τελευταία φορα που έχω να παίξω κρίμα γιατί είναι ωραίο game αλλα η EA έχει ιστορικό με τα hack στο free 2 play και στο NFS World τα ίδια...και δεν κάνει τίποτα για να το σταματήσει...οποτε valve και TF2 :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή