Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τα είδη των gamers!



Όλα τα είδη των gamers. Εσείς σε ποιο είδος ανήκετε;

Όλοι παίζουν games, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, οικογενειακής ή οικονομικής κατάστασης. Τα games είναι διασκέδαση, ψυχαγωγία και πολλά άλλα συνεπακόλουθα. Η βιομηχανία έχει φτάσει αισίως τα 30 και πλέον χρόνια και σήμερα υπάρχουν χιλιάδες παιχνίδια με τα οποία μπορείτε να "καείτε", είτε είστε μόνος, είτε με παρέα. 

Το θέμα όμως είναι ποια games σας αρέσει να παίζετε. Δηλαδή με απλά λόγια, ποια σας εκφράζουν περισσότερο; Γιατί όπως και να το κάνουμε, ένας τύπος που λιώνει όλη μέρα στο Fifa ή το Football Manager δεν μπαίνει στην ίδια κατηγορία με κάποιον που θέλει να φτιάξει το πιο...απίστευτο σπίτι στο Sims.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλα τα είδη των gamers σε ένα άρθρο. Οι παρακάτω κατηγορίες ίσως σας θυμίζουν κάτι από τον εαυτό σας. Τώρα αν είστε πραγματικά καμένοι και ανήκετε σε παραπάνω από μία κατηγορίες, απλά θεωρήστε το...φυσικό επακόλουθο!

Console Gamer
Ένας console gamer πιστεύει ότι μια κονσόλα είναι το απαραίτητο εργαλείο για το δωμάτιο ή το σαλόνι του σπιτιού του. Όταν αγοράζει ένα game το χρυσοπληρώνει, άρα...το ξεζουμίζει! Αν έχεις έναν φανατικό console gamer φίλο στο PSN ή στο Xbox Live, τότε μην παραξενευτείς αν τον δεις με κάποιο ειδικό avatar, ούτε αν δεις το profile του να είναι τίγκα στα Trophies/Achievements. Είναι πολύ απλά κάτι το φυσιολογικό γι' αυτόν! Αν έχει PS3 τότε είναι ιεροσυλία να μην παίξει το νέο Uncharted. Αν έχει Xbox 360τότε δεν θα χάσει το νέο Gears of War.

Αν ο τύπος είναι καμένος, τότε εννοείται ότι είναι συνδρομητής Xbox Live Gold ή Playstation Plus γιατί δεν θέλει ποτέ να χάνει DLC. Παράλληλα, γνωρίζει πότε το PSN θα είναι Offline και πότε ο Major Nelson σφύριξε κλέφτικα στοTwitter του. Tο δωμάτιό του έχει μία στίβα από games και 2-4 χειριστήρια ανά κονσόλα, γιατί ποτέ δεν ξέρει ποιος θα έρθει σπίτι για ξαφνική επίσκεψη. Φυσικά διαθέτει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για τα controllers του (εδώ εξαιρείται το PS3), δεν χάνει τις Collector's Editions των μεγάλων games, ενώ αν βγει εκτός budget, τότε δεν ξεχνάει ποτέ να τσεκάρει το GameWorld γιαΔιαγωνισμούς ή το forum Αγγελίες για μεταχειρισμένα.

Παίζει: God of War, Uncharted, Gears of War, Halo.
Αγαπημένη ατάκα: "Είδες τα Trophies μου;"

FPSάκιας
Το Internet Cafe είναι το δεύτερο σπίτι του, γιατί εκεί συχνάζει με την Clan του για "Training" με στόχο να πάρει το κύπελλο στα επόμενα τουρνουά ESL. Αν δεν παίζει σε Clan τότε εννοείται ότι έχει maxάρει σπίτι τον χαρακτήρα του σε όλα τα Battlefield και Call of Duty, ενώ αν του δώσεις να παίξει κανένα καμένο Single-Player FPS θα στο τερματίσει με speed run στο πεντάωρο. Όνειρό του είναι να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά αν ποτέ το καταφέρει συνήθως θα φύγει κλαμένος από καμιά Αμερικάνικη Clan, γκρινιάζοντας ότι "τους αδίκησε το map" και διάφορα άλλα τέτοια παρατράγουδα.

Μπορεί να πιλοτάρει αεροσκάφος στο Battlefield με κλειστά μάτια, να κάνει headshot με την πλάτη γυρισμένη, ενώ αν είναι τελείως uber τότε θα ανεβάσει και βίντεο στο YouTube με τα κατορθώματά του για να μαζέψει views, likes, comments και -why not- κανένα καλό σπόνσορα.

Παίζει: Battlefield, Call of Duty, Crysis και Counter-Strike.
Αγαπημένη ατάκα: "PWNED!"

Casual Gamer
Πριν από χρόνια την ρωτούσες αν ασχολείται με games και απαντούσε αρνητικά σε φάση "Έλα μωρέ αυτά είναι για καμένους", "Δεν προλαβαίνω" και "Παλιά έπαιζα Atari". Από τότε όμως που κυκλοφόρησε το Wii, άρχισε και η άνθιση των casual games. Όπότε έκτοτε μας το παίζει και ειδίμων. Αν έχει μόνο PC τότε αρκείται σε games τύπου The Sims, Portal, Braid και γενικά όσα την βάζουν στη διαδικασία σκέψης. Αν έχει κονσόλα τότε έχει σίγουρα Wii με την δικαιολογία "το πήρα για να παίζει ο μικρός μου αδερφός". Αυτά μας τα 'παν κι άλλοι, αλλά από το Wii Sports κατέληξαν να παίζουν Mario και Zelda. Αν έχει PS3 τότε έχει σίγουρα το LittleBigPlanet και το Playstation Move, ενώ στο Xbox 360 θα έχει καπαρώσει το Kinect από την πρώτη στιγμή.

Ο casual gamer παίζει ένα απλό παιχνιδάκι για μισή, το πολύ μία ώρα, κλείνει την οθόνη και κάνει κάτι άλλο. Casual gamers είναι οι γονείς σας, οι γυναίκες, τα παιδιά κάτω των 18 ή το μικρό σας ανηψάκι. Έναν τυχαίο να πιάσεις σε έκθεση τεχνολογίας και να του πεις "κούνα λίγο το χειριστήριο" θα το κάνει και -αν περάσει το πεντάλεπτο- θα βαφτιστεί "casual gamer". Αλλά όπως έλεγε κάποτε μια ψυχή: "Φίλε, είσαι εκτός εκκλησίας!"

Είναι περιττό επίσης να αναφέρουμε ότι το δωμάτιο κάθε casual gamer οφείλει να έχει έστω ένα εργαλείο της Αγίας Τριάδας (Kinect, Wiimote, Playstation Move). Το γυμναστήριο πάει περίπατο όταν υπάρχει το EA Sports Active και το Move Fitness. Φυσικά αν είναι γένους θηλυκού (βλέπε photo) και θέλει να μαζέψει Likes, τότε φοράει κολλητή φόρμα με εξώκοιλο απ' τη μέση και πάνω, τραβάει βίντεο την ώρα που παίζει Kinect Sports ή Dance Central με την φίλη της και streamάρει στο YouTube. Ιδρώστε κορίτσια, να πάρουμε "δουλειά για το σπίτι"!

Παίζει: The Sims, Kinect Sports, Wii Sports, Tetris, Σκάκι, LittleBigPlanet.
Αγαπημένη ατάκα: "10 λεπτά θα παίξω, έτσι για την πλάκα".

Γκαζοφονιάς
Αν είναι veteran τότε μεγάλωσε με το Out Run στα arcade και το Lotus στην Amiga. Στο PS3 έχει maxάρει level στο Gran Turismo 5 και στο Xbox 360 στο Forza Motorsport 4. Φυσικά τερματίζει για πλάκα κάθε Need for Speed ή Colin McRae που θα του δώσεις. Ο γκαζοφονιάς "δεν μασάει". Όταν συνδέεται online να παίξει τότε όλοι τρώνε την σκόνη του.

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να του πάρεις είναι η νέα τιμονιέρα της Logitech (αν δεν την έχει ήδη). Όνειρό του είναι να αποκτήσει ένα σούπερ-ντούπερ ειδικό κάθισμα WRC με ηχεία, τιμονιέρα και πεντάλ. Ο τύπος απλά ζει για την οδήγηση, ρουφάει την αδρεναλίνη με το καλαμάκι και φυσικά παρακολουθεί αγώνες και γνωρίζει όλους τους πιλότους της Formula 1 που πήραν πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

Παίζει: Gran Turismo, Forza Motorsport, Need for Speed.
Αγαπημένη ατάκα
: "Κοίτα 'δω spoiler το εργαλείο..."

MMOκαμένος
Ο κλασικός τύπος που μπορεί να χτυπήσει ένα 24ωρο σερί μπροστά σε μία οθόνη. Έχει καεί με ότι MMO υπάρχει και κυρίως με World of Warcraft και Lineage 2 τα οποία έχει πιάσει από το launch. To χαρτζηλίκι του το χαλάει για subscriptions, εκτός κι αν παίζει free-to-play όπως Age of Conan, Guild Wars, Fallen Earth, LOTR Online και D&D Online.

Είναι ο πιο καμένος gamer απ' όλους, καθώς μπορεί να κάτσει μέσα Σάββατο βράδυ, μόνο και μόνο για να κάνει raid με την Clan του. Το ποντίκι του και το headset του κοστίζουν στη χειρότερη 50 ευρώ το καθένα και το keyboard ξεφεύγει του 100άρικου για να έχει τα macros έτοιμα. Ο τύπος λιώνει ακόμα κι αν πιάσει το level cap στο MMO που παίζει και μόνη του ελπίδα να ξεκολλήσει είναι να βρει δουλειά ή έστω γκόμενα, την οποία όμως θα προσπαθήσει πρώτα να μυήσει στο MMO που παίζει, μήπως καταφέρει η Clan του να κερδίσει κανένα παίκτη παραπάνω.

Παίζει: World of Warcraft, Guild Wars, Rift, Lineage, Darkfall, Fallen Earth και όλα τα Free MMO
Αγαπημένη ατάκα
: "Έχουμε party;"

Ποδοσφαιρόφιλος
Αν παίξεις Fifa μαζί του θα κάνεις εμετούς από τις ντρίπλες, ενώ στο Pro Evolution Soccer ότι φάουλ χτυπήσει "γράφει μέσα". Ο άνθρωπος την έχει σπουδάσει την στρογγυλή θεά και δεν το κρύβει άλλωστε. Γνωρίζει απ' έξω ποιοι έχουν Potential Ability -9 ή -10 σε κάθε Football Manager κι αν τον ρωτήσεις για παίκτες τότε θα σου αραδιάσει δύο 11άδες στη σειρά. Συνήθως παίζει στα Τουρνουά Football Manager του GameWorld, ενώ συχνάζει και στο forum για να ενημερώσει για τις επιδόσεις του στο τουρνουά ή να δώσει συμβουλές σε νεότερους καμένους.

Όποτε συχνάζει στο Facebook δεν θα παραλείψει να δει τι κάνει η ομάδα του στο Top Eleven, ενώ κάθε Κυριακή και κάθε δεύτερη Τρίτη και Τετάρτη, είναι κολλημένος στην τηλεόραση, άρα η κοπέλα του γνωρίζει ότι αν θέλει να βγει για καφέ/ποτό, καλά θα κάνει να πάρει τηλέφωνο καμιά φίλη της.

Παίζει: Fifa, Pro Evolution Soccer, Football Manager, Top Eleven.
Αγαπημένη ατάκα: "Παίξε 4-4-2 ρόμβο με Counter-Attack".

Στρατηγός
Δεν τον πιάνει κανείς σε ταχύτητα, αντανακλαστικά και τακτική. Διαθέτει υπερσύγχρονο ποντίκι με μεγάλη ακρίβεια και ένα μεγάλο mouse pad για περιθώρια κινήσεων. Ο στρατηγός έχει λιώσει ότι strategy υπάρχει. Από την σειρά Starcraft και Total War, μέχρι και το Civilization, η διαχείριση στρατού είναι στα φόρτε του.

Όταν παίζει online, προτιμάει DotA ή League of Legends. Απεχθάνεται τους noobs και θέλει στην ομάδα του μόνο veterans. Έχει κάνει τον χαρακτήρα του "ντούκι" από spells και items, ενώ ανυπομονεί να κερδίσει τουρνουά για να δείξει στα υπόλοιπα "γατάκια" του Internet πόσο uber είναι. Συμβουλή: Την ώρα που παίζει μην του μιλήσετε καν. Είστε αόρατοι.

Παίζει: League of Legends, Starcraft, Warcraft III/DotA, Total War, Civilization.
Αγαπημένη ατάκα: "All your base are belong to us".

RPG GamerΣε αντίθεση με τον ΜMOκαμ
ένο, ο συγκεκριμένος τύπος gamer προτιμάει τα παραδοσιακά RPG. Θέλει να παίζει κόντρα στην CPU, τον ενδιαφέρει το σενάριο και αδιαφορεί για το PvP. Ο RPG Gamer θα παίξει είτε Action RPG τύπου Elder Scrolls, είτε τα hack 'n' slash τύπου Diablo ή ακόμα και Ιαπωνικά RPG. Κάθε νέο Role-Playing Game που βγαίνει θέλει να το τερματίζει, δοκιμάζει όλες τις διαθέσιμες φυλές, ενώ αν είναι hardcore RPGας τότε πορώνεται με την δυσκολία του Demon's Souls και του Dark Souls.

Το δωμάτιό του έχει συνήθως original boxes από RPG που ποτέ δεν αποχωρίζεται, μινιατούρες, κάρτες, ζάρια και γενικά κάθε ανάλογο αξεσουάρ. Ο απόλυτα καμένος RPG gamer πρέπει να γνωρίζει να παίζει από Magic: The Gathering μέχρι κάθε είδους Table Top ή Pen & Paper RPG. Συμβουλή: Για κανένα λόγο μην τον τσαντίσετε. Μπορεί να σας εξαπολύσει ένα anger debuff +2.

Παίζει: The Elder Scrolls, Dragon Age, Diablo, Fallout, Final Fantasy.
Αγαπημένη ατάκα: "Πότε κάνω Level Up;"

Social Gamer
Είναι ο τύπος ανθρώπου που έχει καεί τόσο πολύ με το Facebook, ώστε έχει επηρεαστεί αρκετά από τα social games. Αν τον ρωτήσεις "Παίζεις games;" θα σου πει "Δεν έχω χρόνο". Ναι, δεν έχεις χρόνο, αλλά έχεις πιάσει την πάρλα στο chat με τα γκομενάκια και επί τη ευκαιρία ολοκλήρωσες και το quest στο The Sims Social. Αν τον/την έχεις υπάλληλο στην εταιρεία σου και βλέπεις ότι αλλάζει status σαν τα πουκάμισα, τότε να περιμένεις ότι θα παίζει στάνταρ κάθε είδους καμένο παιχνίδι. 

Άμα η φάρμα πρέπει να οργωθεί για να μην πάει χαμένη, θα οργωθεί με κάθε κόστος κι αν πρέπει να γίνει μεταγραφή στο Top Eleven με λίγα Tokens, θα γίνει τα ξημερώματα! Τέτοια άτομα συχνά μας βομβαρδίζουν με requests για κάθε νέο Facebook Game και καλό θα είναι να μην τα παρεξηγούμε. Απλά κάντε block το παιχνίδι, όχι το άτομο! Το κάψιμο θα κάνει τον κύκλο του και κάποια στιγμή θα τελειώσει (ελπίζουμε δηλαδή). 

Παίζει: The Sims Social, FarmVille, Mafia Wars.
Αγαπημένη ατάκα
: "Σου έστειλα request, πάτα Accept pls".

Retro GamerΈχει μεγαλώσει στην εποχή του κλασικού gaming. Έχει προλάβει τουλάχιστον Amiga και Amstrad στα πάνω τους και σε πιο "καμένες" περιπτώσεις Commodore 64, Spectrum ή ακόμα και τα πρώτα coin-op. Νοσταλγεί τα παλιά games κι όποτε έρχεται το καλοκαίρι και παίρνει άδεια απ' τη δουλειά, αντί να πάει στις παραλίες, ξεσκονίζει την Amiga του ή τον Amstrad του, τα οποία έχει καταχωνιασμένα στο υπόγειο, στη σοφίτα και γενικά σε κάποιο μέρος όπου δεν θα είναι ορατά στα μάτια της συζύγου, η οποία όποτε τα βλέπει αναφωνεί "Πότε θα πετάξεις τα κονσερβοκούτια;". Για κάθε νέο video game που θα βγει, ο Retro gamer θα γκρινιάξει 9 στις 10, ότι "πάνε οι παλιές καλές εποχές και η μαγεία του gameplay". Σήμερα προτιμάει να παίζει παραδοσιακά Point 'n' Click Adventures, όπως του έμαθε ο Ανδρέας-Παρασκευάς Τσουρινάκης.

Αραιά και που παρευρίσκεται σε retro meetings (όπως το Amigathering), εκεί όπου μαζεύονται όλοι οι αρχαιοκάπηλοι, εμφανίζοντας εξωγήινα κατασκευάσματα, όπως Amstrad με σκληρό δίσκο, Amiga 1.200 Tower με overclocked Power PC επεξεργαστή ή στη χειρότερη κανένα PC με emulator και κατεβασμένα Roms απ' το Planetemu. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι τα παλιά τεύχη του περιοδικού Pixel, τα οποία η σύζυγος αποκαλεί "σαβούρα". Γι' αυτό και o Retro gamer έχει τραβήξει μια κόκκινη γραμμή, ώστε αν ποτέ πεταχτούν, τότε συνίσταται σοβαρός λόγος διαζυγίου. Τέλος, αν είναι πολύ καμένος, surfάρει στο Internet με την Amiga του, κατεβάζοντας τα τελευταία demos από το AmiNet.

Παίζει: Pac-Man, Space Invaders, Kick Off, Super Mario Bros.
Αγαπημένη ατάκα
: "Θυμάσαι τότε στο Pirates;"

Troll Gamer
Αποτελεί υβρίδιο gamer, απλού forumάκια και Stalker. Ο troll gamer είναι ένα άκρως επικίνδυνο είδος μετάλλαξης ανθρώπου, καθώς το παίζει φωτεινός παντογνώστης και αντιρρισίας σε όποιο άρθρο κι αν διαβάζει ή σε όποια άποψη σε forum δει ότι είναι αντίθετη με τη δικιά του. Συνήθως παίζει μόνο Pro, Call of Duty και Counter-Strike. Τα υπόλοιπα δεν τα παίζει γιατί τα βρίσκει πολύ δύσκολα. 

Αν δει ότι κάποιος διαφωνεί μαζί του, γίνεται σπαστικός και κατ' επέκταση trollάρει κατηγορώντας τον άλλο με ότι του κατέβει. Σύμφωνα με τον troll gamer, όποιος δεν παίζει Pro είναι fanboy της EA κι όποιος δεν ξέρει να παίζει CS είναι n00b. Η ψυχολογία του ατόμου φέρνει πιο κοντά στο προφίλ ενός nerd ή ενός emo, αν και με την πάροδο του χρόνου τα μεταλλαγμένα εμφυτεύματα απορροφώνται από τα υπόλοιπα εγκεφαλικά κύτταρα, η μετάλλαξη σταματάει γύρω στα 18 και ο οργανισμός επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα. Υπάρχουν όμως και κατάλοιπα τα οποία εμφανίζονται ακόμα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Συμβουλή: Μην του πάτε κόντρα, ο γιατρός είπε να του λέμε πάντα "Ναι".

Παίζει: Pro Evolution Soccer, Counter-Strike, League of Legends, Call of Duty.
Αγαπημένη ατάκα
: "Είσαι άσχετος".

3 σχόλια:

  1. ROBLOX is powered by a growing player base of over 300,000 creators who provide an infinite variety of highly immersive experiences.

    These experiences range from 3D multiplayer games and competitions, to interactive adventures where friends can take on new avatars discovering what it would be like to be a dinosaur, a miner working a mine or an astronaut out in space.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. UltimateWoWGuide has created the ULTIMATE in-game guide for the gold hungry World of Warcraft players that desperately want to reach the highest level and make tons of gold.

    Unlike PDF guides our unique guide works inside the game, to constantly tell the player what to do, step-by-step, and in real-time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Considering getting rich in World of Warcraft?

    Consider Installing the TYCOON GOLD ADDON.

    It will automatically discover the BEST gold making methods in the game, in seconds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή