Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Team Fortress 2 | Ένα F2P παιχνίδι που αξίζει να παίξεις


Πέρασε πια πολύς καιρός για το Team Fortress 2, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2011 να γίνει Free to Play παιχνίδι (δωρεάν δηλαδή) και προσβάσιμο από όλους. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια και θα σας εξηγήσω το γιατί παρακάτω.
Αρχικά, μιλάμε για έναν τίτλο παιχνιδιού FPS (First Person Shooter), δηλαδή ο τρόπος παιχνιδιού μοιάζει με αυτόν του Counter Strike αν έχετε παίξει. Αυτό που διαχωρίζει το Team Fortress 2 από το Counter Strike είναι πως αποτελείται από πολλούς χαρακτήρες (ή κλάσεις), κάθε ένας από τους οποίους έχει και τις ξεχωριστές ικανότητες του, αλλά και πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι παιχνιδιού και όχι ένας κλασσικός.


Συγκεκριμένα, οι εννέα κλάσεις είναι οι εξής:
  • Scout – Ο πιο γρήγορος σε ταχύτητα, όχι όμως και σε δύναμη. Έχει την ικανότητα για διπλό άλμα, μπορεί να καταλαμβάνει βάσεις σε διπλάσιο χρόνο από τους υπόλοιπους και μπορεί να σπρώχνει τα φορτία πιο γρήγορα.
  • SoldierΑργός σε κίνηση, καλός σε δύναμη, αποτελεί μία προσιτή λύση για μάχη από μακρυά. Μπορεί και έχει πολύ ψηλό άλμα ρίχνοντας ρουκέτες στα πόδια του, καθώς έχει και μπόλικη διαθέσιμη ζωή (200 HP).
  • Pyro – Η καλύτερη κλάση για μάχη από κοντά, ρίχνοντας φλογοβόλο στους αντιπάλους και καίγοντας τους, έχοντας παράλληλα την ικανότητα να σβήνει φωτιές.
  • Demoman – Έχοντας αρκετή διαθέσιμη ζωή (175 HP), μπορεί και ρίχνει βόμβες είτε κατευθείαν στους αντιπάλους, είτε προετοιμάζοντας τες και πυροδοτώντας τες αργότερα.
  • HeavyΑργή κλάση, έχει την περισσότερη διαθέσιμη ζωή (300 HP) και ρίχνει σφαίρες κατά βούληση! Πρόκειται για τον πιο δυνατή κλάση.
  • Engineer – Ο μηχανικός. Βοηθητική κλάση, μπορεί και χτίζει αμυντικά συστήματα όπως μηχανήματα για επίθεση, για ανεφοδιασμό, καθώς και μεταφορείς (teleporters).
  • MedicΒοηθητική κλάση επίσης, μπορεί και γιατρεύει τις υπόλοιπες κλάσεις.
  • Sniper – Κλασσική κλάση για μάχη από μακρυά, έχοντας πολλή δύναμη από απόσταση.
  • Spy – Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα κλάση, καθώς μπορεί και εξαφανίζεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μεταμορφώνεται σε οποιαδήποτε κλάση επιθυμεί από την πλευρά του αντιπάλου και ένα χτύπημα στην πλάτη του εχθρού τον αποτελειώνει.




Οι τέσσερις τρόποι παιχνιδιού είναι οι εξής:

  • Capture the flag – Η κάθε ομάδα πρέπει να πάρει τη βαλίτσα της αντίπαλης και να την τοποθετήσει στη δική της βάση.
  • Control Point - Σκοπός είναι η κατάληψη των βάσεων από τις ομάδες. Υπάρχουν δύο τρόποι παιχνιδιού:
    • Standard control point – Υπάρχουν πέντε διαθέσιμες βάσεις και η κάθε ομάδα ξεκινά έχοντας από δύο δικές της. Η μία που απομένει είναι ουδέτερη και σκοπός είναι κάθε ομάδα να πάρει όλες τις βάσεις δικές της.
    • Attack/Defend – Όλες οι βάσεις ανήκουν στη μία ομάδα και σκοπός της άλλης ομάδας είναι να τις πάρει όλες δικές της. Η μία ομάδα αμύνεται και η άλλη επιτίθεται δηλαδή.
  • Payload - Σκοπός είναι η μετακίνηση του φορτίου σε ένα τελικό σημείο. Υπάρχουν δύο τρόποι παιχνιδιού:
    • Standard Payload – Η μία ομάδα αμύνεται και η άλλη επιτίθεται, προσπαθώντας να μετακινήσει το φορτίο στο τελικό σημείο.
    • Payload Race - Και οι δύο ομάδες πρέπει να μετακινήσουν το φορτίο σε ένα τελικό σημείο, έχοντας και συνάντηση σε μερικά σημεία των φορτίων και πολλή μάχη!
  • King of the Hill – Οι δύο ομάδες πρέπει να πάρουν με το μέρος τους μία κοινή βάση. Όποια ομάδα καταφέρει να κρατήσει περισσότερο τη βάση με το μέρος της μέσα σε ένα χρονικό όριο, κερδίζει.



Το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό και εθιστικό επίσης! Κατά τη διάρκεια του θα ξεκλειδώνετε όπλα για τις κλάσεις σας, οπότε μην απογοητευτείτε αν αρχικά σας φανεί δύσκολο το παιχνίδι. Είναι λόγω του ότι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν ίσως καλύτερο εξοπλισμό από εσάς.
Το παιχνίδι απαιτεί δωρεάν εγκατάσταση του προγράμματος Steam της εταιρείας Valve και ύστερα μέσω του Steam με μία απλή αναζήτηση μπορείτε να βρείτε και να εγκαταστήσετε το Team Fortress 2. Καλή διασκέδαση και ό,τι βοήθεια θελήσετε, αφήστε σχόλιο!




Απαιτήσεις συστήματος PC

    Ελάχιστες: Επεξεργαστής 1.7 GHz, 512MB RAM, DirectX® Κάρτα Γραφικών επιπέδου 8.1 (Απαιτεί υποστήριξη για SSE), Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP, Ποντίκι, Πληκτρολόγιο, Σύνδεση στο Διαδίκτυο
    Προτεινόμενες: Επεξεργαστής Pentium 4 (3.0GHz, ή καλύτερο), 1GB RAM, DirectX® Κάρτα Γραφικών επιπέδου 9, Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP, Ποντίκι, Πληκτρολόγιο, Σύνδεση στο Διαδίκτυο

Απαιτήσεις συστήματος Mac

    Ελάχιστες: OS X version Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, 1GB RAM, NVIDIA GeForce 8 ή καλύτερη, ATI X1600 ή καλύτερη, ή Intel HD 3000 ή καλύτερη, Πληκτρολόγιο, Σύνδεση στο Internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου